Tudományos háttér

A huminsav alapú termékek iparszerű alkalmazása már a 20-as években elkezdődött. Jelenleg a Nemzetközi Huminsav Társaság (International Humic Substance Society) szakmai felügyelete mellett komoly kutató munka folyik a világ szinte valamennyi országában a humuszvegyületek kémiájának és hatásmechanizmusának jobb megértése, valamint új alkalmazási területek feltárása érdekében. Számos könyv és publikáció jelent meg e támában az elmúlt évtizedek alatt.

Jelen összeállításunkkal egyrészt segítséget kívánunk nyújtani azon szakemberek számára, akik komolyabban szeretnének megismerkedni ezen izgalmas területtel, másrész emléket kivánunk állítani azon kutatóknak akik úttörő munkája révén a huminsavak ipari felhasználása ma egyre nő és a jövőben a gyógyászat, a kozmetikai ipar és a környezetvédelmének egyik fontos természetes alapanyagává válthatnak. Ezek kutatómunkában a Magyar kutatók úttörő szerepet játszottak.

Külön szeretnék tisztelegni Dr. Jurcsik István munkássága előtt aki a huminsavak élettani hatásainak kutatásában elévülhetetlen érdemeket szerzett.
 

Videógaléria

További videók

Hol kapható?

Ezen kívül keresse a bioboltokban és a természetgyógyászoknál.